Het begin

Voortvloeiend uit een in 1986 opgerichte Nederlandse vestiging van een Zwitsers bedrijf, producent en leverancier van elektronische componenten voor de verwarmingsbranche, is na de overname van dit Zwitserse bedrijf door een multinational in 1996 de Nederlandse vestiging onder de naam Arconell als zelfstandige onderneming doorgegaan. Vandaag zijn wij met onze vestigingen in Duitsland en in Nederland waarschijnlijk de kleinste Nederlandse multinational en de enige zonder dure managers.

Arconell werkt sinds 2005 nauw samen met [..ES]2 in Duitsland. Deze samenwerking is nu naar Nederland uitgebreid, waarbij de verkoop en administratie grotendeels in handen is van [..ES]2 en de techniek en ontwikkeling in handen van Arconell. Zowel [..ES]2 als Arconell zijn gevestigd in hetzelfde pand in ‘s-Heerenberg.

Weteringstraat 13D 's-Heerenberg
Arconell, Weteringstraat 13 D, ‘s-Heerenberg

Onze filosofie

Juist als toeleverancier van fabrikanten van o.m. CV ketels en verwarmingsinstallaties is het ons in de loop der jaren duidelijk geworden dat vele verwarmingsproducten en -installaties weliswaar technische hoogstandjes zijn, maar daarbij tevens zo ingewikkeld zijn geworden dat ze hun doel soms voorbij schieten. Dat doel is in onze ogen simpel. Een huis of bedrijfspand op een efficiënte en comfortabele manier verwarmen. Zodanig dat de gebruiker ervan er geen omkijken naar heeft en onder alle omstandigheden zijn pand tegen geringe kosten comfortabel en zonder zorgen, storingen of bedieningsproblemen warm heeft en houdt.

In die filosofie passen geen ingewikkelde en lastig/duur te installeren, te onderhouden en te bedienen verwarmingsinstallaties. Maar wel de toepassing van moderne elektronische technieken om het leven te vereenvoudigen en comfortabeler te maken. Vandaar onze specialisatie in elektrische verwarming. Stroom door een verwarmingselement: geen bewegende delen, geen slijtage, altijd 100% rendement. Warmte wordt alleen daar ontwikkeld waar je het nodig hebt.

Daarom hebben wij ook de ModuSet regeling ontwikkeld, een modulerende en weersafhankelijke regeling voor elektrische verwarming met maar één doel: efficiënter omgaan met energie zonder de gebruiker lastig te vallen.

Daarom ook zijn we géén voorstander van warmtepompen. Het waarom leest u hier.

Een samenvatting van wat we u bieden vindt u op onze homepage.

Wat we niet kunnen veranderen

elektrische infrarood vloerverwarmingskabels, 7 mm dikNog maar een paar jaar geleden had u zelf de vrijheid om voor een bepaald verwarmingssysteem te kiezen. In de meeste gevallen was dat gas met CV ketel. Vertrouwd en bewezen betaalbaar. 

Dat is nu anders. Nieuwbouw heeft geen gasaansluiting meer, u wordt gedwongen te kiezen voor een systeem wat u misschien eigenlijk niet wilt, niet kent of niet vertrouwd. Zoals een verplichte aansluiting op een warmtenet of een ingewikkelde warmtepompinstallatie of??  

En dan vindt u ons, met weer een ander systeem, en een verhaal over verwarmen dat u ook van de ene verbazing naar de andere brengt… 

We geven het toe, de wereld van het verwarmen is er de laatste paar jaar een stuk ingewikkelder op geworden. Wij kunnen dat niet veranderen. Alleen al daarom zullen wij onze verwarmingen eenvoudig, doelmatig en efficiënt blijven houden. 

Onze klanten

U, de eindgebruiker bent onze klant. Ook als u onze producten via een installateur of een andere tussen-leverancier betrekt. Daarom zijn wij zelf altijd voor u bereikbaar. Kunt u met uw vragen of problemen altijd direkt bij ons terecht en proberen wij uw vragen altijd zo snel en effectief mogelijk te beantwoorden en uw problemen op te lossen.
Zonder Call-centers, zonder doorverbinden van de ene medewerker naar de andere, zonder “er zijn nog 10 wachtenden voor u”. Want daar hebben wij, net zoals u een grondige hekel aan.

Prijsbeleid

Ook hier houden we het eenvoudig. En dus voordelig voor u en voor ons. Vergelijkt u gerust onze prijzen met die van anderen. En onze garantie en service. Dat doen wij ook. En omdat een showroom en winkel op het internet een stuk voordeliger is dan ééntje in een duur pand, hebben wij dat laatste dus niet.

Onze website is onze showroom en onze winkel waar we u van harte welkom heten. Net zoals in ons pand te ‘s-Heerenberg. Als u ons wilt bezoeken, belt u ons dan eerst even (0316 540520). Dan zijn we er voor u en staat de koffie klaar.