Laminaatverwarming

Vloerverwarming speciaal voor onder de laminaatvloer of onder parket. Wordt droog gelegd en is daarom ook verhuisbaar!

Deze verwarmingsmatten bestaan uit een glasvezel mat waarop een dunne verwarmingsdraad van slechts 2,3 mm dik is bevestigd. Aan de bovenzijde is deze mat afgedekt met een stevige aluminium folie.

De aluminium folie dient zowel voor de aarding van de mat als voor een goede warmteverdeling. Iedere mat heeft steeds één enkele aansluitkabel, zodat bij grotere oppervlaktes de matten eenvoudig gekoppeld kunnen worden.

LET OP: Niet geaarde laminaatverwarmingsfolie kunnen bij de kleinste beschadiging al EEN ELEKTRISCHE SCHOK VEROORZAKEN! Daarom hebben wij dit type laminaatverwarming niet in ons programma. Zie ook hier

Alle matten zijn 50 cm breed en kunnen net als de normale matten d.m.v. knippen (alleen de mat, niet de draad) in banen naast elkaar of loodrecht op elkaar worden verlegd.

Er is op de markt onder de naam Laminaatverwarming ook dunne kunststof folie verkrijgbaar, bestaande uit 2 op elkaar gekleefde dunne plastic laagjes met daartussen een laagje koolstof als elektrische geleider. Deze folie kan niet geaard worden, bij beschadiging ervan kan uw vloer onder 230V netspanning komen te staan.

Het verleggen gaat eenvoudig, de matten worden op de isolatie/geluiddempende ondervloer gelegd. Over de mat legt u eventueel een dunne max. 2 mm folie ter bescherming. Hierop komt direct het laminaat. Leg de vloersensor en eventueel de aansluitdraden van de mat(ten) zonodig verdiept in de ondervloer om geen "bobbels" te krijgen. Omdat de matten los gelegd worden moet de veiligheids-aarding altijd worden aangesloten.

Het aansluiten op de thermostaat of op de Moduset gebeurt zoals bij de andere matten of kabels.

Het vermogen van de matten is steeds 70 Watt/m2. Ze zijn daarmee geschikt als bijverwarming.

De matten zijn verkrijgbaar in afmetingen van 2 t/m 13 m2.

Arconell vloerverwarming Webwinkel

FreeCounter