Arconell Elektrische Vloerverwarming met stroombesparende regeling, in 4 soorten, voor iedere vloer.

ES2 elektrische vloerverwarming

Elektrische Vloerverwarming
Warmte uit de vloer. Behagelijk zoals de warmte op een zwoele zomeravond, die uit de zonverwarmde aarde opstijgt. Dat is vloerverwarming van
[..ES]2 Welkom op onze site.

Mileuvriendelijker en voordeliger verwarmen dan gas
Velen willen het niet geloven. Met een goed geregelde elektrische vloerverwarming zijn uw stookkosten lager dan met een HR CV ketel. Bij gebruik van groene stroom of b.v. windkracht 220 wordt ook géén CO2 geproduceerd. De unieke ModuSet® modulerende regeling, optioneel met buitenvoeler, bespaart nog eens tot 30% extra aan energie.

Warmwater voorziening
Een apparaat dat in een keuken- of medicijnkastje past en méér warmwater levert (13,2 liter/min) dan een HR CV-combiketel van 30 kWatt. Met een effectief jaarrendement van 95-98% en een investering van minder dan € 400,00: De elektrische doorstroomverwarmer. NIEUW Nu ook elektrische boilers in ons programma, 30 tot 100 liter inhoud.

Lagere investeringskosten dan een gas-CV en totaal geen onderhoud
De aanschafkosten en installatie van een [..ES]2 verwarmingssysteem zijn lager dan van een gewone CV installatie, soms zelfs de helft minder. Alle systemen zijn volledig onderhoudsvrij en hebben een garantie van 15 jaar voor alles wat in de vloer ligt.

Nieuw in ons programma:

Voor onze Belgische klanten: Wij bedienen u direct vanuit onze Nederlandse vestiging.

 

Met [..ES]2 kunt u kiezen uit 2 soorten vloerverwarming en extra energiebesparing met de ModuSet®

 • Een kant en klare mat van 3 mm. dik met een vermogen van 100 of 160 Watt/m2
 • Een 7 mm dikke kabel voor een grote flexibiliteit in legpatroon en vermogen
 • Kies voor extra energiebesparing met de ModuSet®
 • Nieuw: de ModuSet® is nu ook leverbaar met automatische Buitentemperatuurcompensatie.

Ook de meest voordelige warmwatervoorziening voor het hele huis vindt u bij [..ES]2

 • Siemens doorstroomverwarmers met een rendement van 98%!
 • Met een vermogen van 24 kW meer warm water dan uit een CV ketel van 30 kW
 • Minimale afmeting, overal, zelfs in keukenkastje of badkamer te plaatsen: 47,2 x23,6x13,9 cm.
 • Altijd direkt warmwater, tot meer dan 13 Liter per minuut.
 • Bespaart u tot 20 % aan kosten ten opzichte van warm water uit uw CV ketel.

Geen CV ketel meer nodig. Uw hele huis met [..ES]2vloerverwarming en onbeperkt warmwater voor keuken en bad.

De voordelen op een rijtje

 • Een gemakkelijk te leggen elektrisch verwarmde vloer voor een lagere investering dan een CV installatie, zelfs inclusief warmwatervoorziening!
 • Toepasbaar in nieuwbouw en in renovatie (matten) door de dikte-toename van maar 3 mm.
 • T.o.v. andere merken een elektriciteitsbesparing tot 30% door de unieke ModuSet modulerende regeling.
 • [..ES]2 elektrische vloerverwarming met de modulerende ModuSet regeling kan in nieuwbouw worden toegepast, het systeem voldoet aan de EPN (EPC is 0,79). Lees er hier meer over.
 • Geschikt voor iedere vloersoort en voor iedere vloerbedekking.
 • Iedere ruimte in huis is geheel onafhankelijk te regelen.
 • Absoluut onderhoudsvrij, zelfs al zou u het willen, er is geen service of onderhouds abonnement.
 • Extreem lange levensduur, geen slijtage of veroudering dus over 30 jaar nog even efficïent als vandaag.
 • Jaarlijkse gebruikskosten lager dan voor een CV installatie met HR ketel. Hier vindt u een rekenvoorbeeld.
 • Flexibel in toepassing, of het nu een badkamer is van 3 m2 of een heel huis van 200 m2.
 • Veilig.

De [..ES]2elektrische verwarmingssystemen zijn optimaal veilig door het gebruik van een doorlopende aardings-mantel om iedere verwarmingsdraad. [..ES]2 vloeren werken altijd met netspanning, waardoor extreem hoge stroomsterktes zoals bij laagspannings systemen worden vermeden. De bij het systeem horende ModuSet modulerende regeling is volledig elektronisch en vereist na een eerste inregeling geen enkele bediening of onderhoud.

Zuinig comfortabel en probleemloos

Elektrische (vloer/wand)verwarming gaat door gebruik te maken van de unieke ModuSet zo'n 30% zuiniger om met uw elektra-rekening dan andere elektrische systemen. Daarbij komt dat iedere vloerverwarming zo'n 20 % zuiniger is dan verwarming met radiatoren terwijl de investeringskosten een fractie zijn van die van een cv installatie. Ook kennen [..ES]2 vloerverwarmingen géén onderhoudskosten maar wel een garantie van 15 jaar .

Hoofdverwarming of bijverwarming

Elektrische verwarming kan perfect als hoofd (enige) verwarming in huis gebruikt worden. Ook b.v. in een later aangebouwde serre of uitbouw of in badkamer of keuken. Daarnaast is het ook heel goed als bijverwarming te combineren met radiatoren in dezelfde ruimte. Natuurlijk wordt, of u nu voor hoofd- of bijverwarming kiest, de [..ES]2 verwarming op het gebruiksdoel afgestemd. Hoe dat gebeurt vindt u hier. Bedenkt u wel dat u met vloerverwarming als bijverwarming de besparingsmogelijkheden die vloerverwarming als hoofdverwarming biedt, niet heeft. U investeert met bijverwarming dus vooral in extra comfort. Kijk ook even hier.

[..ES]2 matten: gemakkelijk te leggen, ook voor de doe-het-zelver.


[..ES]2 vloerverwarmingsmatten zijn gemaakt van glasvezel. Deze matten zijn alkali bestendig en daarmee geschikt om in cement of tegellijm te worden ingebed. Op deze matten is de verwarmingsdraad met zijn doorlopende aardingsmantel vastgenaaid. De matten zijn er in vele standaard lengtes en zijn altijd 50 cm. breed. Door inknippen van de mat kan de verwarmingsdraad iedere bocht nemen en op alle plaatsen gelegd worden. De mat met de verwarmingsdraad is slechts 3 mm dik. Het materiaal van de glasvezelmat is zodanig uitgezocht dat het meehelpt scheuren in deklagen van cement of stucwerk te voorkomen. Dat is van groot belang omdat er natuurlijk temperatuurverschillen optreden in deze lagen. Bij de Standaardmat zijn de draden op de mat zijn vastgenaaid zodat de afstand tussen de draden altijd precies goed is en tijdens het leggen ook blijft, waardoor koudere en warmere plekken in de vloer worden voorkomen. Bij de voordelige Spaarmat zijn de draden met stroken kleefband vastgezet. Voordeliger in aanschaf dus, maar voorzichtiger werken bij het leggen om te voorkomen dat de draden loskomen. Ligt het eenmaal goed dan is er geen verschil. De Laminaatverwarming is uiterst dun, 1,5 mm, en kan direkt los onder het laminaat/parket gelegd worden.

[..ES]2 kabel: grote flexibiliteit voor alle soorten ruimtes, ook voor hele grote oppervlaktes.

De [..ES]2 kabel wordt geleverd met vermogens van 300 Watt tot 3.050 Watt. Hij is opgebouwd uit twee geleiders, ieder in een kunststof isolatie. Daaromheen bevindt zich een aardingsmantel die op zijn beurt is beschermd door een stevige kunststof buitenlaag. Door de lusafstanden van de kabel te variëren kan precies het juiste vermogen per m2 worden bereikt. De kabel is er in een dikte van 4 mm, dus even dun als de matten, of in 7 mm, ideaal voor nieuwbouw onder de dekvloer.

Meer weten over (het aanleggen van) elektrische vloerverwarming ?

Hier vindt u een overzicht van wat wel en niet mogelijk is met de diverse soorten van elektrische vloerverwarming. Maar ook de belangrijke details waarop u moet letten om er straks vele jaren plezier van te hebben.

Zelf leggen of laten doen?

De keuze is aan u. Wij kunnen de volledige installatie voor u verzorgen, u kunt het zelf doen of wij helpen u daar waar u dat wilt.

Vraag de complete documentatie aan.

Ga direkt naar de webwinkel en bestel.

Wat kost vloerverwarming voor mijn badkamer, keuken of woonkamer?

 

[..ES]2 ®, ModuSet ® en ThermoColor+ ® zijn produkten en geregistreerde handelsmerken van Arconell

(Foto's: Project woonboerderij te Kalkar, Duitsland. Alle ruimtes v.v. [..ES]2 vloerverwarming)

Arconell Weteringstraat 13-D 7041 GW 's-Heerenberg Tel: 0316 540520 KvK Arnhem 09095519

Email: arconell@arconell.nl

FreeCounter